Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
[ TMB ] Mirror
Автор: plamenj Категория: Други
Прочетен: 234447 Постинги: 103 Коментари: 75
Постинги в блога от Февруари, 2008 г.
2  >  >>
Преди 2 седмици министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов излезе с идеята да бъде създадено държавно дружество "Голф развитие", разполагащо с капитал от 2 хиляди декара апетитна държавна земя край Балчик плюс едни 50 хиляди лв. Целта му, освен насърчаването на особено престижния голфтуризъм, щяла да бъде да се предпази Черноморието от презастрояване, макар и изграждането и поддържане на голф игрища и прилежащи ваканционни селища да не щади околната среда много-много. Голф манията като цяло ми е супер съмнителна - да се изплатят вече изградените и планирани елитни игрища е на практика невъзможно и или става дума за инвеститори идиоти или за препиране на пари. Инициативата на превърналия се в най-нова икона на корупцията по високите етажи на властта Гагаузов обаче беше стопирана от Сергей Станишев. Засега.

Вчера пък журналистът от Дарик радио Драгомир Симеонов беше нападнат от неправилно спрял на тротоара шофьор заради това, че му бил прибрал страничното огледало.

Като пешеходец в София често се оказвам в положението на Драго, при това далеч не само в центъра. Автомобилите паркирани върху тротоара плътно до сградите ми оставят точно 2 възможности да премина. Да прелетя над тях не мога, тъй като в крехкото ми човешко тяло не се крият никакви свръхестествени сили - факт, с който съм се примирил отдавна. Затова остава варианта да сляза на пътното платно - там където едни други, не толкова примирени хора правят къде успешни, къде не толкова успешни опити все пак да полетят. Да ти разкажа ли колко по-интересно е упражнението с бебешка количка? Има и една резервна опция - в случай, че между возилото и стената се изпречва само страничното му огледало, да го прибера. Което, признай, е по-мило отколкото да му лепна ядосан стикер или да ми подаря стилно издраскана с ключ линия на предния капак.

Каква е връзката между двете ли? Слушай само - виждайки как прекрасното огледалото на ненагледния му Опел Астра бива сгънато към превъзходното купе на безценната кола побойникът, някой си Борислав Михайлов, 39-годишен инженер от София, извадил стик за голф, с който разбил носа на Симеонов. Стик за голф, представи си! Не бейзболна бухалка, това е толкова 90-те.

Абе, явно в идеята на Гагаузов има нещо.
Категория: Други
Прочетен: 777 Коментари: 0 Гласове: 0
27.02.2008 16:00 - Разни 31
Цъкай бързо, преди да те е видял шефа!

imageКакво е общото между мортаделата, кървавицата, шунката и салама? Точно така - че са модели килимчета.

Титанична публикация, посветена на немската буква ес-цет. Всичко, което си искал (но не си знаел, че искаш) да знаеш за символа. Смърт на шрайбреформата! Ако не ме помързяваше щях да я преведа, но, уф, много е дълга.

Обичаме Ви Вашите пари!

"Цей сайт призначено для оcіб, яким виповнилося 18 років та які курять." Уф, не се класирам.

imageЕ ако това е просто "ретуш", не знам...

Хайде, Айдъла се почна!

Интересен готварски блог. Ще се пробва.

Нюйоркското метро е едно от малкото, които използват топографска карта на линиите вместо диаграми по подобие гениалната схема на Лондонското метро, дело на Хари Бек. Скорошен проект на Кик Дизайн комбинира двата подхода, а резултатът, колкото и впечатляващ, надали някога ще се реализира.

Аз струвам $1.09... а какво ще каже твоят баркод?

Какво се получава, когато от комиксите за Гарфилд бъде премахнат Гарфилд.

imageХайде сега всички заедно: Ду-бай, Ду-бай!

По-миналата седмица Косово обяви независимостта си, а на следващия ден парламентът на новоизлюпената държава одобри знаме и герб - жълта карта на бившата сръбска провинция на син фон и 6 бели звезди, символизиращи албанците, сърбите, турците, гораните, циганите и бошняците. Не повече от 3- по методологията на Джош Парсънс, но по-добре от предложенията получени в конкурса, проведен миналата година.

Изчакай-слизащите-от-влака графики в Лондонското метро.

10 тенденции в лого дизайна за 2008 г. Слушам!
Категория: Други
Прочетен: 1141 Коментари: 0 Гласове: 0
27.02.2008 10:57 - Моой
imageimageМоой не е само Шамара на 10 ракии, а холандски производител на мебели и други интериорни благини. Но ти това си го знаеше, нали, интелектуалец такъв. Снимките за каталога са на самия Ервин Олаф, ако още ни се сетил.

imageФронтдизайн пък е банда от 4 млади шведки, който напоследък работят с Моой. Техни са коня-лампа и прасето-масичка отгоре, но иначе го раздават по скандинавски - стилно и минималистично.

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 716 Коментари: 0 Гласове: 0
25.02.2008 16:40 - Шаблон
image(стенсил, Орлов мост)

Вярно, вярно...
Категория: Други
Прочетен: 763 Коментари: 0 Гласове: 0
Телевизионната реклама е новост при букмейкърите - за бизнес, разчитал предимно на онлайн и прес реклама, тя е прекалено скъпа. Пък и спортните залагания често са предмет на доста рестриктивно законодателство и не е хубаво да се вреш в очите на регулаторите. С подобряване качеството и достъпа до интернет, изграждането на силни чисто онлайн буки брандове и повишаване сигурността на плащанията, обаче, борбата за малкия, кежуал играч налага използване на по-конвенционални средства, каквито са тв спотовете и спонсорствата.

Миналата година най-голямата борса за залагания в света Бетфеър стартира първата си телевизионна кампания. За тези които не знаят - при борсата няма букмейкър - офертите се правят от други играчи, които определят коефициентите и залози до каква сума са готови да приемат. Така коефициентите при Бетфеър са най-високи, а оборотите толкова големи, че системета се използва и от други букмейкъри за хеджинг. Именно коефициентите винаги са били конкурентното им предимство. Поради това е знаково, че новата им кампания залага на по-свежа визия и налага идеята за Бетфеър като общност от играчи, а не просто сайт, където печелиш или губиш пари. Бизнесът се променя.



Не че българското законодателство в сферата на хазарта е особено либерално. Всъщност може да се каже, че е по-скоро хаотично благодарение силното лобиране в една или друга (най-вече една) посока, което позволява на фирми като Спортингбет, Бет-ат-хоум, Биуин, Бетфеър и, отскоро, Бет365 да са толкова видими и активни. Не знам колко ефективна ще е адаптираната реклама (върви по Диема, по време на мачовете от Висшата лига), но най-малкото е приятна за гледане.
Категория: Бизнес
Прочетен: 1789 Коментари: 0 Гласове: 0
19.02.2008 14:29 - Бяло
Дългите цветни ревюта се завръщат след близо 7-месечна пауза! Сега, след като си врътнал няколко кръгчета в офиса (или където там четеш блога ми), крещейки йес-йес-йес, може да се облегнеш и да отделиш 10-ина минутки на бялото.

Всъщност бялото не съвсем цвят, по-скоро става дума за всички цветове от видимия спектър накуп, но ние ще си затворим очите за това, нали, пък и блести такова едно.

При все че зимата е към края си е редно да започна със снега. Ескимосите от Гренландия имат 49 думи за сняг, но аз ще цитирам само тези, които Кевин Робъртс е счел за нужно да включи в Марките на любовта: катиксуник - лек сняг; аниу - гъсто натрупал сняг; илук - тънък пласт сняг на прозореца; покакток - сняг, приличащ на сол; апут - сняг по земята; масак - мокър сняг; акилуккак - мек сняг; силик - твърд, заледен сняг; милик - мек сняг; сисуук - лавина; пукак - сняг, приличащ на захар; катиксугник - сняг, през който може да се върви; ималик - падащ мокър сняг; суларник - довят сняг; апун - сняг; апигаут - първи сняг; каниит - сняг във въздуха; аияк - сняг, паднал по дрехите; ниталак - силен снеговалеж; каник - снежинка; апутитак - шепа сняг; нутагак - сняг като прях; апирлат - току-що навалял сняг; каиюглак - сняг на вълни; перксерток - свличащ се сняг; аниук - сняг за вода; апусиник - сняг от преспа; миулик - суграшица.

imageБели са и захарта, памука, солта, млякото, брашното, кокаина... Но само последното е бело.

Бялото се асоциира с чистота и невинност. В Китай, обаче е символ на траур, както и на метала и посоката запад.

В Япония са комбинирали перфектно западната традиция булката да носи бяло и азиатското възприятие на цвета - там той отбелязва "смъртта" на предишното семейство и създаването на ново от младоженците.

В класическите уестърни добрият носи бяла шапка, а лошият герой - черна. В последствие подобно деление се прилага и при хакерите.

Тенисистите и играчите на крикет традиционно носят бели екипи - за да се предпазят от слънцето и горещината.

imageАлбинизмът няма нищо общо с алпинизма, а е наследствено заболяване, което засяга очите и/или кожата, предизвикано от нарушение в образуването на пигмента меланин в кожата. Очно-кожната му разновидност се унаследява и се характеризира с бяла коса, розово-бяла кожа, която не потъмнява от слънцето, и сини или червени ириси на очите.

Белите автомобили за по-евтини от останалите.

Древните гърци носели бели пижами/нощници, за да си гарантират лек сън.

Според Тацит белият флаг като знак за примирие или предаване на една от воюващите страни се използва за пръв път в през 109 година в Римската империя. Преди това войниците са вдигали щитовете над главите си. От 15. до 18. век той е национален флаг на Франция, а след революцията, когато се налага трикольора, е символ на роялистите. Я, и в (Съветска) Русия е така! Пораженци - нищо чудно, че са загубили.

Бяло е вторият от филмите в трилогията на Кшищоф Киешловски Три цвята. Другите са Синьо и Червено.

imageБелият албум е най-продавания албум на Бийтълс.

В Дъ Уайт Страйпс пък няма нищо бяло - групата се състои от Джак Уайт и Мег Уайт, които не са брат и сестра, но са били женени за кратко.

Белият дом се наричат дома на американския президент и сградата на правителството на Руската федерация.

Белият шум има еднаква сила на всяка честота.

Папата носи бяло расо, а знамето на Ватикана се състои от бяла и жълта вертикални ивици. Според хералдиката тези два цвята не могат да се комбинират, но пък хералдиката ли ще казва на Господ какво да прави!

Вишневите цветчета сакура (вариращи от бяло до розово) са национален символ на Япония. На тях се посвещава фестивал, отбелязващ идването на пролетта.

Имена: бяло white wit blanco ağ bijela blanc gwyn hvid weiЯ ak fehйr valkoinen alb branco abjad balta bianco zuri valge λευκό bнlб

Hex: #FFFFFF; RGB: 255, 255, 255; CMYK: 0, 0, 0, 0
Категория: Хоби
Прочетен: 1033 Коментари: 2 Гласове: 0
Любимите ти презервативи си имат ново лого, макар че надали си обърнал внимание. Промяната е козметична до такава степен, че от фирмата не са си направили труда да я обявят официално. Всъщност, на официалния сайт все още се използват и двете.

imageНадписът е променен леко, така че на вид е по-близо до корпоративния шрифт Кокон. Буквата x пък не бива продължена в рамката, а само леко се врязва в нея. Цялостното усещане е по-елегантно и не толкова техническо.
Категория: Други
Прочетен: 903 Коментари: 0 Гласове: 0
15.02.2008 10:47 - Кравиц

Сигурно си забелязвал, че в седмицата преди концертите на известни изпълнители в България музикалните телевизии започват усилено да въртят техни клипове. Не знам дали е PR акция на промоутърите или просто за да загреят феновете, но се случва редовно. Концертът на Лени Кравиц е чак след 5 месеца, но билетите вече са купени - може да загряваме:

Категория: Музика
Прочетен: 753 Коментари: 0 Гласове: 0
13.02.2008 16:31 - Еко формула 2
Средставата събрани от миналогодишната благотворителна кампания на Хонда, за която писах тук, са малко по-малко от 100 000 паунда - скромна сума пред вид бюджетите на отборите във Формула 1 и приходите им от спонсорски договори. Парите са предоставени на 2 организации, ангажирани със защитата на горите и морската фауна.

imageТази година Myearthdream еволюира в Earthdreams - разликата е в липсата на интерактивен онлайн елемент, но пък и сумите, които се обещават са значително по-сериозни. Дизайнът на болида също е променен за добро - повече бяло и по-ясна символика, а спонсорски лога продължават да липсват. Явно вече си говорим за нещо повече от PR трик. Респект!
Категория: Спорт
Прочетен: 684 Коментари: 0 Гласове: 0
imageТази инсталация се намира на бул. Константин Величков, а целта й, предполагам, е да изобрази страните членки на ЕС. Загледай се в нея - виждаш ли нещо нередно освен наръфаните флагове на Белгия и Гърция, откъртения символ на Швеция и липсващия кръст върху този на Малта?

imageТочно така - на коя ли държава принадлежи знамето, състоящо се от 3 хоризонтални ивици в бяло, синьо и черно?
Категория: Политика
Прочетен: 691 Коментари: 0 Гласове: 0
12.02.2008 00:43 - И не пипайте
imageTова е третият надпис от нашия офис, който огрява блогосферата (1, 2). А работя в IT компания, което предполага, че... абе, няма значение
Категория: Бизнес
Прочетен: 676 Коментари: 0 Гласове: 0
11.02.2008 13:17 - Морчийба
Да кажа, че Морчийба ми е любима група, е все едно да кажа, че трюфелите са скъпи гъби. Морчийба е състояние на духа и като такова, чисто физически, е част от живота ми. Имаше един период преди 2-3 години, когато тяхното упорство да обикалят летните фестове в Източна Европа, беше надминато единствено от моето упорство да не ходя по такива сбирки. И ето - сега, след като Скай ги напусна, мога спокойно да бъда причислен към онази част от човечеството, определяна с термина "прецакана".

Дайв Дийп е шестия албум на Пол и Рос*, втори след Скай и първи без постоянен вокал. Явно посоката е Тийвъри Корпорейшън. Откриващото парче, същевременно първи сингъл и клип, е с участието на кака ти Джуди Цуке и доста обещаващо. Хайде, вече може да цъкнеш на плей-бутона.



* Звучи като гей-двойка, но не е - братя са.
Категория: Музика
Прочетен: 981 Коментари: 0 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: plamenj
Категория: Други
Прочетен: 234447
Постинги: 103
Коментари: 75
Гласове: 302
Архив
Календар
«  Февруари, 2008  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829