Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2010 17:51 - Защо не трябва да летиш с Уиз
Автор: plamenj Категория: Туризъм   
Прочетен: 1643 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.05.2010 17:54


Хубавото на това да имаш блог е, че можеш да разкажеш за нередностите, които остават от скрити в новините. Сигурно си чул за инцидента, който претърпя самолет на Уиз Ер при кацане на Летище София преди 10 дни и при който летището беше блокирано за няколко часа. Може би си бил информиран, че въздушният трафик е бил възстановен след 2 часа без отменени полети или сериозни закъснения. Последното е лъжа. 
image За нещастие авариралият самолет беше този, който трябваше да ни откара до Валенсия. Самолетите на Уиз обичайно имат около половин час между кацане и излитане на нов курс, което означава, че каквото и да е забавяне на единия полет води до съответното отлагане на следващия. Минутки преди качването ни бяхме уведомени, че полетът, който трябваше да се състои от 17 часа е отложен за 19 поради технически причини. В зоната за заминаване скоро дойдоха и пътниците на полетите за Милано и Барселона. Терминал 1 е тясно и подтискащо местенце. Сега вече беше тясно и подтискащо местенце със сериозно намаляващи запаси от въздух. Наложи се няколко жени да извикат служител на гранична полиция и да го помолят да се пусне някаква вентилация или да се отворят вратите. Гишето за качване пустееше, представители на Уиз не се вясваха, липсваха и каквито и да е съобщения по инофмационната уредба. Единствената информация дойде от случайно преминаващи служители на летището, според които се чакаше самолет от Варна, с който щяхме да излетим или в 20,  или в 21 часа. Докато на мониторите полетът ни беше изписан като отменен. Към 20:30 се появи младеж от Уиз, който потвърди, че полетът е отменен, но щяло да има друг на следващия ден от 14 часа, след което избяга, оравдавайки се, че нямал право да казва дори това и ще трябва да чакаме официалното съобщение, преди да ни позволят да напуснем терминала. Такова, разбира се, не беше направено. Към 21 часа бяхме приканени да приготвим документите си за граничен контрол за да се "завърнем" в България. 

По-интересно е, че поради закъснението от един ден, изгоряхме с една нощувка в хотел, резервиран именно чрез услугата Уиз Хотелс, която трябваше да платим поради неявяване. Познай дали Уиз имат намерение да възстановят щетите ни, дали Уиз отговаряха на информационния си телефон, където таксуват обажданията с порно тарифата от 1 лев на минута, дали 10 дни след като написахме оплакване, някой от компанията ни е отговорил и дали беше предложено и каквото и да е съдействие от описаните в общите условия за превоз.

На другия ден все пак излетяхме с поносимото закъснение от половин час. Всички останали полети на Уиз имаха брутални закъснения. Този за Дортмунд, например, от 11 сутринта беше изместен за за 9 вечерта.


Тагове:   авиокомпания,   Wizz Air,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: plamenj
Категория: Други
Прочетен: 234538
Постинги: 103
Коментари: 75
Гласове: 302
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930