Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
[ TMB ] Mirror
Автор: plamenj Категория: Други
Прочетен: 234673 Постинги: 103 Коментари: 75
Постинги в блога от Януари, 2008 г.
imageМаламин Коне е роден в Ниена - селце в Мали, в което дори сега няма електричество и течаща вода. На 10 години, без да знае езика, се мести във Франция и израства в бедните северни предградия на Париж. Учи право с намерението да постъпи в плицията. Обещаващ боксьор, с няколко аматьорски титли на страната, кариерата му е прекъсната от автомобилна катастрофа през 1995 г., която не му позволява да участва на Олимпиадата в Атланта. След 12 операции и години на рехабилитация той решава да се заеме с нещо различно. През 1999 г. основава компания за спортни облекла, чиито стил и успех се основават на уличната младежка мода. Името Еърнес Маламин заема от Негово Въздушно Величество Майкъл Джордан, а за лого избира изображение на пантера - прякорът му като боксьор, което му придава вид на евтино китайско менте на Пума, поне за неинформираното око.

Днес Еърнес е спонсор на елитните френски футболни клубове Рен, Лил, Оксер и Нант, ръгби и баскетболни отбори...

(продължение)
Категория: Спорт
Прочетен: 634 Коментари: 0 Гласове: 0
29.01.2008 14:36 - Разни 29
Има 10 вида хора - такива, който разбират двоичната система, и такива, които не я разбират ;-)

Личи си, че авторът на тези картини е работил отлично и креативно с... бекхенда по правата.

Новините. Сега.

imageМО го знаят всички! Едни го обожават, други искат да му пръснат главата. Много мрази кисели сервитьорки. Обича да си хапва рибена чорба и да свири на грамофон.

Убий 6 милиона евреи в Германия и името ти ще стане синоним на зло. Убий 44 милиона китайци и ще кръстят кафене на твое име.

Обзавеждане.беге - не, че е юбер-куул, но ми се вижда полезно.

imageЩе бъде 16 часа, 7 минути и 50 секунди. Дрън! Малко стар, но не все така впечатляващ проект на Смелтъри.

Андрей от Острова на изкушението в бегемама.ком - с 100+ мнения и бан.

Вилкомен ин Ной-Йорк! Как щеше да изглежда картата на града ако Германия беше спечелила 2СВ.

Най-големият басейн на света a.k.a. ново предизвикателство пред родните "строителни предприемачи".

imageКласификация на организмите по Кори Холмс (клик на картинката за повече).

Приста Ойл а ла Пирели.

Супер скрийншот - не, не просто заместител на Ctrl + Print Scrn. При това на Сафари.

imageИспанските олимпийци в пред-пекинска антиутопия.

Все още ли търсиш работата - мечта? Прегледай тази обява, ама сега, преди да са я видяли други. Бенефитите са 5 седмици отпуск, допълнително пенсионно осигуряване, ваучери за храна, ваучери за бира... Ваучери за бира, бе! Научи набързо малко холандски и си готов.

Леди ен жентълмен, представяме ви новият, красив и крив, мултимилионен и 71-хиляден, непобедимияяяят Стенли Парк!
Категория: Други
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове: 0
29.01.2008 14:36 - 501

Чакай! Гледай първо тази реклама на Ливайс 501. Класа. Но явно таргетът не е бил обхванат изцяло - виж и другата версия:

Категория: Тя и той
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове: 0
Тази нощ в Полша се е разбил военнотранспортен самолет.

"През нощта на мястото на инцидента пристигнаха премиерът на Полша Доналд Туск и министърът на националната отбрана Богдан Клих. Президентът Лек Качински, който е на посещение в Хърватия, съобщи, че ще се завърне в страната днес."

БНР 24.01.08

Преди 20 дни, по време на снежната криза в България ситуацията беше следната:

"Емел Етем е в отпуска и явно не е в България, макар че тази сутрин даде по телефона интервю за БНТ и ловко избегна да отговори на въпроса къде си почива: "Аз явно имам нещастието да не мога да ползвам пълноценно отпуската си, както други хора. Преди Нова година пуснах три дни отпуск, но от 2-ри, за съжаление, постоянно съм в координация с кметовете, с областните управители, със структурите на министерството във всички региони, в които имаме тежка ситуация с оглед на падналите валежи и силните ветрове.""

За Града, Биг.бг 04.01.08

Шибано, а?
Категория: Новини
Прочетен: 734 Коментари: 0 Гласове: 1
23.01.2008 17:47 - Пантен фор ол
Пантенол е балсам за коса на Ариес Козметикс съдържащ D-пантенол, който се харчи за лев и двайсет на 400 грама. Като гледаш опаковката би си помислил, че става дума за менте на известен продукт със сходно име на Проктър ен Гембъл.

imageНо не, драги потребителю, и Вие, госпожо Кунева. Пантенолът, както всеки може да научи от Уикипедия, е широко използвано в козметиката вещество, източник на витамин B5, с изключително полезно въздействие върху косата и кожата. Ясно.
Категория: Бизнес
Прочетен: 1043 Коментари: 0 Гласове: 0
22.01.2008 10:39 - Новото ретро



Всеки път, когато в последните няколко месеца си пусна Ретро радио, попадам на Старз ин дейр айз на Джъст Джак. Това означава, че песента е била в ротация поне веднъж на 2 часа. По-странно е, че става дума за сингъл, който достига номер 2 в британските чартове в началото на 2007 г. Изумително е колко бързо се е сдобил с ретро статус в родния ефир, нали? За съжаление не съм попадал на клипа по някой от популярните музикални канали, излъчвани тук, така че, един вид, та-дааа, това е примиерата му за България!

Категория: Музика
Прочетен: 1272 Коментари: 3 Гласове: 0
15.01.2008 11:57 - Кура / Куро
Японският ресторант Кура се радва на особена популярност в България - наскоро снимка на фасадата беше публикувана дори в едно от мъжките списания, FHM примерно. Ресторантът се намира съвсем близо до Хайд Парк и Хародс. Снимка по-горе е от октомври, но тогава ми се стори безсмислено да я публикувам.

imageДо момента в който не видях името на новото поколение телевизори от Пайъниър - Куро, чиято реклама, отгоре на всичко фийчърва едноок негър и слогана "Да виждаш и чуваш както никога преди". Е, ще ти спестя просташките шегички, които ми идват на ум, сам ще измислиш достатъчно.

imageТайната е в това, че куро означавало черен на японски. Ъъъ... ще ти спестя просташките шегички, които ми идват на ум, сам ще измислиш достатъчно.
Категория: Туризъм
Прочетен: 735 Коментари: 0 Гласове: 0
13.01.2008 20:14 - Хосроу и Ширин

Това са 9 от най-интересните безплатни шрифтове на миналата година. Ползвай без угризения и, разбира се, според лиценза:

image
Romeral

image
Jiczyn

image
Raspoutine

image
ABC Button

image
Anivers

image
Nadia Serif

image
Yanone Kaffeesatz

image
Rocket Script

image
Trottoir
"Хосроу и Ширин" е произведение на средновековния персийски поет Незами Ганджеви, включено в епоса Шахнаме на Фердоуси. Текстът е взет от тук.
Категория: Технологии
Прочетен: 985 Коментари: 0 Гласове: 0
Обещаните снимки от Сейнт Кетрин докс. Слънцето, за съжаление, не се показа тази сутрин:

imageimageimageimageТези вече са от Тауър хил:

imageНякои биха си помислили "подлакътници!", други биха събрали "спане" и "забранено" в едно изречение.

imageОбесен, изкормен и разсечен на четири не е най-апетитното име за пъб, из ит? И не, не искам да знам какво има в пая!

imageТук, тук долу, по-долу, ето меее! Здрасти, пилето по оригиналната рецепта ли да е или пикантно?
Категория: Туризъм
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове: 0
10.01.2008 15:14 - Евро 2008
През 2004 г. Малта и Кипър се присъединиха към Европейския съюз при предпоследното към този момент разширяване. От тази година те са част и от Еврозоната, а еврото измести съответно малтийската и кипърската лира като официално платежно средство в двете страни.

Докато евро банкнотите са еднакви навсякъде, всяка страна има право на различен дизайн на задната страна на монетите. В страни като Гърция, Словения и Италия всяка деноминация има различен дизайн, а по белгийските и ирландски монети царува еднообразието. Новите членки са избрали среден вариант.

imageВърху малтийските 1 и 2 евро е изобразен знакът на Суверенния орден на Малта, известен като малтийски кръст, на 10, 20 и 50 цента е гербът на републиката, а на 1, 2 и 5 - олтарът на неолитния храм Мнайдра.
imageКипърските монети изобразяват съответно кръстовиден идол от халколитната епоха, платноход от Кирения и муфлони. Мисля, че са се получили добре и не само кипърците, но и нумизмати от цял свят биха се наредили на опашка за новите монети.

Прегледай и какво има да каже по въпроса Ерик Шпикерман.
Категория: Изкуство
Прочетен: 696 Коментари: 0 Гласове: 0

 

Да те видя сега - кой е българският град с най-много местни марки бира? А? Плевееен!

Преди 2 години ИнБев затвори фабриката в града, но запази производството на бира Плевен в Хасково.

imageПриродата обаче празно не търпи и година по-късно новата Пивоварна Плевен и Ко възстанови производството в града. Бирата получи малко странното име Атаман - да живей българо-съветската... ааа, -казашката дружба! Първото и единствено засега нейно ревю може да прочетеш в само в този блог.

Междувременно Ломско пиво се усети и започна да продава бира Мизия. На етикета й пише "Произведено по поръчка на регион Плевен". И бре!

Още когато се появи Атаман коментирахме, че е грешка новата пивоварна да тръгне с бира от нисък клас. Е, от декември се предлага нова марка на същия производител - Сторгозия. Сторгозия, ако не знаеш, е името на укрепена пътна станция от времената на Римската империя, намирала се на мястото на Плевен - "град с минало, бира с бъдеще" твърди рекламата. Уви, нейното качество е по-ниско и от това на Атаман. Продава се в 2-литрови пластмасови бутилки, има светъл и тъмен вариант. И двата обаче са сладникави, блудкави, с безличен аромат, хмел на практика липсва. 

Първа публикация тук.
Категория: Други
Прочетен: 1174 Коментари: 0 Гласове: 0
04.01.2008 11:41 - Синята идея

imageНе знам дали Лъчо от Лозенец е бил избран за кмет, нито дали предизборното му обещание шестнайската да стига чак до село Синя фея е било осъществено. Сигурен съм, обаче, че това (не) е бил кандидатът с най-нискобюджетна, но и най-директна кампания в миналогодишните местни избори.

Категория: Политика
Прочетен: 611 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 04.01.2008 11:45
Търсене

За този блог
Автор: plamenj
Категория: Други
Прочетен: 234673
Постинги: 103
Коментари: 75
Гласове: 302
Архив
Календар
«  Януари, 2008  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031